• Начало
  • Новини
  • За трети път ще бъдат отличени лидерите в класацията „Топ 100 на технологичните компании в България“ ...

За трети път ще бъдат отличени лидерите в класацията „Топ 100 на технологичните компании в България“ ...

За трети път ще бъдат отличени лидерите в класацията „Топ 100 на технологичните компании в България“ ...
10 юли 2018

За трети път ICT Media ще награди лидерите в подготвяното от медията 21-о издание на класацията
„Топ 100 на технологичните компании в България“.
И през 2018 година класацията се проведе въз основа на обективни финансови критерии - печалбата
и брутните приходи от дейността за 2017 г. на български и международни компании от телекомуникационния, ИТ и аутсорсинг секторите, опериращи на родния пазар.
В рамките на церемонията ще бъдат отличени победителите в петте най-големи сегмента на ИТ сектора: хардуер, софтуер, системна интеграция, дистрибуция и аутсорсинг.
Г-н Огнян Траянов, председател на УС на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), ще отличи компанията с най-успешни продажби на хардуерни продукти, г-н Доброслав Димитров, председател на УС на Българска асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) ще връчи плакет на компанията с най-успешен софтуерен бизнес, г-н Ивайло Славов, председател на УС на Българска аутсорсинг асоциация (БАА), ще награди победителя в сектор „ИТ аутсорсинг“, г-н Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции, ще връчи награда на победителя в категорията „Системна интеграция“, а г-н Владимир Владков, „Computerworld България“, ще даде приза в категория „Дистрибуция“.
На събитието ще бъдат връчени и четири специални награди в технологичния сектор: за най-голям ръст на бизнеса през изминалата 2017 г., за най-висока рентабилност през 2017 г., за най-ефективна компания през 2017 г. и за най-динамично развитие на бизнеса през последните 3 години.
Г-жа Валентина Цонева, управител на ICT Media, ще връчи наградата на компанията с най-голям ръст на приходите през изминалата 2017 година.
Организацията с най-висока рентабилност през 2017 година ще получи плакет от г-н Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции.
Най-ефективната компания за 2017 г. ще получи приза си от г-жа Лилия Кръстева, мениджър "Управление на собствеността", Sofia Airport Center.
Призът за най-динамично развитие през последните 3 години ще връчи г-жа Габриела Козарева, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).
Кулминацията на церемонията ще бъде отличаването на класиралите се на първо място по резултати в секторите „Информационни и комуникационни технологии“ и „Телекомуникации“.
ИТ компанията с най-голям обем на брутните приходи за 2017 г. в тазгодишното издание на класацията „ТОП 100 на технологичните компании в България“ ще получи плакет от г-н Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката. Г-н Димитър Геновски, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ще удостои с плакет доставчика на телекомуникационни услуги с най-голям обем на брутните приходи за 2017 г.
Събитието се провежда в партньорство със Solytron/ Xiaomi, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Infiniti, Philip Morris Bulgaria, VMware България, MBL, и с подкрепата на Аутентик Дринкс, Загорка, Мидалидаре Естейт и Кока Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България.

 

 

източник: https://www.mypr.bg/news/business/Za-treti-pat-shte-badat-otlicheni-liderite-v-klasatsiyata-Top-100-na-tehnologichnite-kompanii-v-Balgariya-21168/